BK formula Punt-west

Geplaatst: augustus 30, 2008 in Home

Dit weekend had ik de keuze uit twee verschillende wedstrijden, namelijk of het BK Formula of de regiocup-Z die alleen op zondag zou worden gevaren. Omdat er voor zondag zeer weinig wind was voorspelt voor het BK gekozen dat bij Punt-west, zo’n 5 km van de Brouwersdam/Kabbelaarsbank, werd gehouden. Maar mijn moeder had afgesproken met kennissen aan de Brouwersdam, zodanig besloten om vanuit de Brouwersdam met mijn formula setje naar Punt-west te surfen. Dit is nog een aardig eindje van zo’n 15km omdat je om de punt van Portzélande heen moet surfen. Zodanig ben ik zaterdag samen met mijn vader om 7:30 opgestaan om onze setjes op te tuigen. Ik de 10.7 en FX2008 en hij de 11.6 en FX2006. Vlug wat gegeten, brood gesmeerd, op de neus van mijn plank getaped en begonnen met onze trip naar Punt-west. Doordat de wind vanuit het oosten waren we genoodzaakt boven de mosselbank, door de vaargeul, op te kruisen. Dit te samen met niet meer dan 7 knopen zorgde ervoor dat we het meeste van de tijd moesten dobberen, waardoor we goed 1,5 uur later op onze bestemming aankwamen. 

 
Kort na de inschrijving alweer het water op om de eerste heat te varen. Na een vreemde start, niemand had door dat er gestart moest worden, toch vrij goed weg. Door de minimale wind kon ik hoger aan de wind varen dan de meesten. Hierdoor was ik als 3de bij de bovenboei, deze positie hield ik ook vast totdat de wedstrijd werd afgeblazen wegens te weinig wind. Dus terug naar de kant en hier wachten tot we opnieuw van start zouden gaan. Ondertussen bij het BK freestyle ,dat daar ook aan de gang was, gejureerd voor de low-wind eliminaties. Na zo’n uurtje trok de wind weer aan en kon er opnieuw gestart worden. Doordat ik er met mijn timer een minuut naast zat starte ik als laatste bij de pin-end boei, hierdoor kreeg ik de hele horde die over bakboord starte over me heen en had ik dus heel wat in te halen. Maar mijn upwind ing verrassend goed en ik wist als 9de de bovenboei te passeren. Op de downwind deze positie behouden om in de upwind de achtervolging op B52 en B29 in te zetten. Doordat ik net wat meer upwind voer, kon ik ze voorbij steken. De downwind hield ik ze achter me en zo eindigde ik op een goede 7de plaats. Want niet te vergeten, grootte mannen als Dennis Littel (NED-13), Pieter Aliens (NED-538), Pieter Bartlema (NED-113), Dirk Doppenberg (NED-52), Koen Sonck (BEL-2) en Steve Bodner (USA-4) voeren mee. De tweede heat starte ik beter en nadat ik voor de tweede keer de beneden boei ronde kwam ik, kort achter Koen Sonck, weer op een 7de plek de finish lijn over. Ook de derde heat verliep vrij aardig, hier eindigde ik 8ste.

Na deze vermoeiende heats, met kramp in mijn voeten terug gevaren naar de Brouwersdam om daar weer wat bij te komen.

De volgende morgen stond er weer een minimaal briesje, toch maar mijn vertrouwde setje weer opgetuig en richting Punt-west gevaren. Maar op de helft van mijn tocht viel de wind compleet weg zodat ik al peddelend met 1 voet verder moest. De zon scheen goed waardoor ik af en toe wat heb gezwommen, verder de zeesterren onder water bewonderd en tussen een catamaran wedstrijd door gedobberd. Tot ik na zo’n 2 uur later eindelijk op de kant was. Mijn vader was daar al ondertussen met de auto heengereden, hier mijn surfspullen dan ook ingedaan om ze zo terug op de Brouwersdam te krijgen. Zelf nog wat op Punt-west ge-relaxed en om een uur of half vijf door Jan-Willem Eckhardt op de Dam afgezet.

al-om-al weer goed kunnen trainen voor het aankomend NK. Zo ben ik dan tevreden met de behaalde 7de plek terug huiswaarts gereden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s