X-streamgames (3games)

Geplaatst: september 6, 2008 in Home

De 2de stop van de 3Games vond dit weekend plaats op de Brouwersdam/Kabbelaarsbank. Met een hele mooie voorspelling, wind van rond de 20 knopen dat het hele weekend zou blijven, had ik er dan ook weer zin in. Zaterdag ochtend na de inschrijving mijn setje opgebouwd, de 6,7 en JP slalom104 (2008) die ik voor de test mee had. Dit bleek echter al snel veel te groot en dus mijn 5,4 opgegebouwd samen met de JP slalom84 die ook ook voor de test mee had. Hiermee kwam ik beter uit de voeten en dit setje dus voor heat nr.1 genomen.

 
Zaterdag:
Met windvlagen van 25-30 knopen en een goede klotsbak zou het een ruig partijtje slalom worden. We zouden een 8′tje varen en dan een down-windrak naar finish. Na een redelijke 1ste heat, waar ik meteen bij de eerste boei viel, maar toch als 5de wist te finishen toch weer van setje gewisseld. De wind nam namelijk iets af en de windgaten werden groter. Om toch genoeg power te houden mijn 6.7 gepakt op de 104.
Omdat we met de 28 deelnemers die ingeschreven waren tegelijk starten konden we veel heats afwerken. 
In totaal hebben we 7 heats afgewerkt deze dag, waarvan ik er 2 vals starten, één zelfs 4 seconde te vroeg. Foutje!! De rest wist ik gelukkig vrij constant (rond de 4-5 plaats) te varen, waardoor ik met 3 aftrek op een 4de plek stond met 6,3 punt achterstand op de nr.3 Nick de Wannemaeker (BEL-101).
 
tussenstand na zaterdag:
1) Koen Sonck (BEL-2)
2) Christophe Waerzeggers (BEL-29)
3) Nick de Wannemaeker (BEL-101)
4) Ik
5) Jordy Vonk (NED-600)
 
Zondag:
Weer een behoorlijke partij wind uit dezelfde richting beloofde veel goeds. Ook de baan bleef hetzelfde, alleen nam ik dit keer weer mijn vertrouwde SX-m. De JP’tjes hadden namelijk een hele hoge topsnelheid, maar hierdoor werden ze heel moeilijk controleerbaar. Mijn eerste heat van de dag liep gelijk lekker en ik finishte er 3de. Ook de rest van de heats bleef ik constant goed varen en eindigde ik steeds in de top-4.
Ook Jordy Vonk (NED-600) begon zijn heats ook goed maar trapte in een mossel en moest derwegen naar het ziekenhuis voor wat hechtingen. Hierdoor miste hij de laatste drie heats. Opvallend waren ook Falko Evers en Ingmar Daldorf, die merkbaar veel geleerd hadden van de vorige dag, wat de eerste wedstijd was die ze voeren. Falko wist zich een aantal keer op een tweede plek te plaatsen en ook Ingmar zag je regelmatig in de top-5 verschijnen. Ik wist me deze dag een plaatsje omhoog te varen en zo ook wisselden Koen en Christophe van plaats. Ik werd 1ste jeugd, Falko werd 3de men, Ingmar werd 2de jeugd en martijn van citteren (NED-170) werd 3de jeugd. Jordy is nadat hij de laatste drie heats heeft moeten missen nog  4de jeugd en 9de overal geworden.

 Eindstand X-treamgames:
1) Christophe Waerzeggers – 1ste men 
2) Koen Sonck – 1ste master
3) IK – 1ste jeugd
4) Nick de Wannemaeker – 2de men
5) Falko Evers – 3de men
6) Ingmar daldorf – 2de jeugd 
7) Martijn van Citteren – 3de jeugd

Tussenstand 3games:

1) Koen Sonck – 3 punten
2) Christophe Waerzeggers – 4 punten
3) IK – 5 punten
4) Nick de Wannemaeker – 8 punten

 

 meer informatie en foto’s op: 3games.be, teamx-stream.com, windsurfshots.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s