NK Monnickendam

Geplaatst: oktober 20, 2008 in Home

Veel reizen:
heel nederland afgereisd deze vakantie. Na de Realtrip (zie vorig nieuwsbericht) naar huis gereden (Eindhoven). Daar wat gewerkt en toen op woensdag naar zeeland gereden om daar nog wat te varen. Ik zit nu in het eindexamen jaar en moet me dus gaan orienteren op een vervolgstudie, daarvoor vrijdag naar het noorden gereden om de opendag van de TU-delft te bezoeken. Vanuit daar doorgereden naar de Monnickendam waar de laatste stop van de NK tour zou plaatsvinden. We kwamen vrij vroeg daar aan en zodoende ben ik nog even met mijn vader het water op gegaan om het water alvast te verkennen.
S’avonds rond een uur of half 9 kwamen Koen en Alex plots aangereden om alles op te bouwen. Zo vriendelijk geweest om mee te helpen.

Zaterdag:
Het was volgens mijn mening de gezelligste stop van het NK van dit jaar. Een grootte opkomst en een leuke locatie en sfeer. Daarbij waren de voorspellingen vrij redelijk met mogelijk nog kans op slalom. Hopend daarop want anders zou er dit jaar geen nederlands kampioen slalom zijn. Wat de formula betrefte stond ik wel goed, 68 punten voorsprong op de nummer drie bij de jeugd en ook een vrij zekere 11de plaats in het overal klassement. Met deze goede vooruitzichten mijn formula opgetuigd voor de eerste paar formula heats waarmee we zouden gaan starten. Uiteindelijk hebben we deze dag 5 formula heats gevaren en is er van de slalom nog niets gekomen. Ik zat me deze dag ook niet echt mee, ik kon de juiste afstellingen niet vinden, brak een camber waardoor ik een heat miste en ik wist steeds het wier op te zoeken. Jammer, maar ik moet vooruit blijven kijken en hiervan leren. Verder was de dag echt super georganiseerd, in onze pauze waren er knakworsten en erwtensoep om op te warmen en om weer wat energie te verzamelen. echt klasse! Ook leuk was mijn moeder die mee mocht in de startboot waar ze me luidmondig aan stond te moedigen.

Zondag:
Ook zondag ging het bij de formula niet 100%, met dezelfde problemen als de dag ervoor kon ik met moeite thomas (NED-228) en Jordy (NED-600) bijhouden.
Na drie vermoeiende races bij de formula werden we naar de kant geroepen voor een mededeling. Er werd vanaf toen namelijk prioriteit gegeven aan de slalom en zodoende zouden er geen Course races meer gevaren worden. De slalombaan werd uitgegooid en iedereen werd met zijn slalom materiaal het water op geroepen. Iedereen zou dus tegelijk starten in een grootte slalomheat. 1 heat zou overigens genoeg zijn voor een geldig NK slalom. Ik nam mijn 7.8 en 105SX omdat de wind nogal zwak was. Bij de startboot was het druk, maar de uitstelvlag bleef hangen doordat er een te vlagerige wind stond. Na wat heen en weer te hebben gevaren en een mislukte startpoging (iedereen startte te vroeg) heb ik me op 1 drijver van de startboot neergezet om hier wat te rusten. Na een tijdje te hebben gewacht werd besloten om alleen een fun-slalom te houden omdat de wind te zwak en on-constant was. Ik begon vrij aardig, maar kreeg wier onder mijn vin waardoor ik werd ingehaald door Teade (NED-777). Zo eindigde ik hier 2de jeugd. Jammer maar helaas was er dit jaar dus geen officiele kampioen slalom.

Uitslagen:
Dit weekend werd ik uiteindelijk 4de jeugd in de formula, wat me wel een 2de plek FormulaKampioenschappen jeugd u20 2008 opleverde!
Een hartstikke mooi resultaat en ben er dan ook blij mee.  Kamipoenen Dennis littel (NED-13) en Teade de Jong (NED-777) proficiat! Volgend jaar zal ik weer met alle plezier meedoen aan het NK en probeer de lat dan ook weer een stuk hoger te leggen, dus wie weet. ;)

Bedankjes:
Verder wil ik de organisatie bedanken, alles verliep super en heb met plezier deelgenomen aan het NK. Ook mijn ouders wil ik bedanken voor hun geweldige steun en omdat het voor hen toch elke keer een hoop moeite kost om me overal heen te brengen.

Meer foto’s:
Meer foto’s en informatie vind je op www.wedstrijdsurfen.nl, www.cobuswindsurfworld.comwww.jordyvonk.nlwww.teade777.nl en http://dennislittel.com 
Ook heb ik een heleboel (circa 800) foto’s gekregen van Lianne die ik online heb gezet.

klik  voor deel 1 en
klik  voor deel 2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s