Realtrip 2008

Geplaatst: oktober 20, 2008 in Home

Voor de verandering was ik de herfstvakantie een keer gewoon in Nederland. Het eerste weekend van mijn vakantie zou dan ook beginnen met de Realtrip in Makkum. Een downwind-fun-slalom wedstrijd georganiseerd door Kubus-Sports. Vrijdag dus vliegensvlug van school naar huis gefiets zodat we ons naar het noorden zouden kunnen begeven. om 8 uur eenmaal aangekomen gelijk het cafe binnengedoken om daar al gezellig wat bij te kletsen. Toch maar op tijd te bed omdat het de volgende avond zeker laat zou worden.. ;).

Zaterdag:

We begonnen zaterdag met de inschrijvingen. Eenmaal klaar, vlug mijn spulletjes opgebouwd. Het waaide redelijk en het leek erop dat het een leuk partijtje slalom zou worden. Het hele deelnemersveld zou verdeeld worden over vijf heats, dat betekende dat er 20 man in iedere heat zou starten. Ik starte in heat 1 zodat ik mij vlug richting startlijn begaf. Daar aangekomen was het vrij rustig, alleen Jordy en Tjitse waren er terwijl er over 1 minuut gestart zou worden. Er verschenen in deze minuut nog een paar deelnemers zodat we met zo’n 6 man van start zouden gaan in plaats van de gebruikelijke 20. Er was minimale wind voor mijn 8.4 dus ik besloot net als jordy op de startlijn te gaan liggen om zo goed weg te komen. Ik had inderdaad een goede start, als eerste weg en dit ook zo weten te houden.


Mijn volgende heat was pas veel later, heat 5 van de volgende ronde, tijdens het lange wachten nam de wind nog meer af waardoor het pompen of verzuipen werd. Desondanks was ik heel goed weg, ik kon als enige weg planeren en lag zo op boeiafstand voor. Helaas viel de wind helemaal weg en zat planeren er niet meer in zodat ik door twee rondbodems makkelijk ingehaald kon worden, een derde plek dus.

Ondanks dat er geen wind meer was werd er toch besloten om nog een long-distance te houden. Het hele deelnemersveld zou tegelijk starten en zo geschiedde het dan ook. Na zo’n half uur dobberen was ik dan bij de finish. De kopgroep (waar ik met mijn slalomspullen dus niet bijhoorde in het dobberweertje ;) ) bestond uit techno’s en rondbodems. Ik eindigde nog zo’n 7de jeugd.

Na een heerlijk diner waar gezellig gekletst werd gingen we op pad naar het cafe voor de gebruikelijke Realtrip party!! Hier ben ik tot in de late uurtjes losgegaan! ;)

 Zondag:

Gister werd ons verteld dat we om 10 uur skippersmeeting zouden hebben. Toen ik zondag morgen mijn ogen opendeed en mijn horloge op 5 voor 10 zag staan vlug mijn bed uitgesprongen om te kijken of er al iets gaande was. Eenmaal bij het race-office aangekomen werd er verteld dat we niet meer zouden gaan varen en dat de prijsuitreiking om half 12 zou zijn. De resultaten van zaterdag zouden dus de eindresultaten zijn. Dat betekende voor mij een 6de plaats bij de jeugd.

 Eindstand Jeugd:
1: Jort Mint NED-707
2: Kiran Badloe NED-194
3: Lillian de Geus
4: Jordy Vonk NED-600
5: Melvin Rademaker
6: Kay van Berlo NED-212

Ik wil de Organisatie bedanken voor het leuke event, jammer dat het ietwat windloos was.
Heb verder genoten en tot volgend jaar!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s