Korte impressie van veel actie

Geplaatst: juni 3, 2009 in Home

Het is weer een tijdje geleden dat er hier weer wat veranderde. Dat heeft er mee te maken dat ik een drukke periode achter de rug heb.
Zo ben ik nu begonnen met rijlessen, heb ik mijn surfinstuctor-diploma gehaald, had ik een qualificatie wedstrijd voor het WK-Texel, was er het NK-grevelingen en NK-Scheveningen en moest ik ondertussen mijn VWO examens maken. Nadat ik gister (hopelijk ;)) mijn laatste examen heb gemaakt heb ik nu dan eindelijk vakantie. Tijd voor veel surfen!

Korte impressie van wedstrijden:
NK Grevelingen:
Het was een zwaar NK. Formula was afgeroepen en dat zou het dan ook het hele weekend blijven. Zaterdag hebben we tevergeefs gewacht op wind.
Zondag stond er daarintegen s morgens al genoeg wind om het water op te kunnen. Mijn formula en 10.7 dus uit de kar getrokken en richting de startlijn gevaren. Eenmaal gestart nam de wind zwaar toe. daardoor hele erge moeite om mijn lichtweersetje onder controle te houden. Uiteindelijk finishte ik als 4de jeugd. Hierna dus mijn 9.5 opgebouwd. Had hier nog maar weinig mee gevaren zodat ik ook nog maar weinig van de trim afwist. Na weer een moeilijke heat eindigde ik 3de jeugd. Na mijn trim iets te hebben aangepast liep de volgende heat al wat beter. Ik eindigde 2de jeugd. Met dezelfde trim nog een heat gestart, maar doordat mijn mastverlenger halverwege de 1ste downwind geheel in elkaar schoot deze heat niet uit kunnen varen. Zo eindigde ik aan het eind van de wedstrijd 4de jeugd en 16the overal.

Uitslag jeugd:
1) Teade NED777
2) Jordy NED600
3) Thomas NED228
4) Kay NED212
5) Kiran NED194

WK selectie wedstrijd:
Omdat de WK selectie wedstrijd op de grevelingendam niet door kon gaan door gebrek aan wind werd het twee weken later verplaatst naar Hoorn.
Er was een niet al te grote opkomst, maar de wind was iig van de partij. Zo startte we dag1 met 12 man waaronder toch enkele van de Nederlandse windsurftop zoals Adriaan van Rijselberghe, Casper Bouman, Ron Ruiten, Adri Keet en Richard Konstapele. De wind stond pal aanlandig (waardoor flinke chop ontstond) en varieerde van 13-20+ knopen het gehele weekend. Ik heb voornamelijk met mijn 8.6 en SX-L gevaren. Deze bleken zeer lang controleerbaar en hadden een goede eindsnelheid. Ook het gijpen in de chop ging goed en zo wist ik me aan het eind van de wedstrijd op een 5de plek te varen. Dat betekende ook een Wildcard voor het WK-Texel (senioren) dat volgende week maandag van start gaat. Deze duurt dan t/m 13 juni en ik zal proberen om regelmatig de stand van zaken op mijn website mee te delen. houd hem dus in de gaten!

Verder zal ik nog een verslagje uitbrengen van het NK-Scheveningen van afgelopen weekend. Foto’s en verslag daarvan zullen dus snel volgen.
Kijk voor uitslag van het weekend op http://wedstrijdsurfen.nl

Aloha!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s