Wind, wind.. Wind!

Geplaatst: november 7, 2009 in Home

Een week ben ik nu hier en tot dusver heb ik pas 1 dag niet kunnen varen!
Eergister (donderdag) waren het speedy omstandigheden, het was weer rustig op het center en dus hadden ik en de 8.6 even tijd om het water op te gaan.
De wind was pal aflandig en het water was zo goed als vlak. De wind was door de aflandige wind wel wat vlageriger als normaal en varieerde van zon 10-20knopen. Voor de 8.6 was dat geen probleem, in de windgaten kon ik makkelijk doorplaneren en in de vlagen kon ik maximaal accelereren. Zo scheurde ik zon 2 uurtjes heerlijk voor de kust van Fuerte.

 Vrijdag- Costa Calma

Vrijdag was ik vrij en helemaal super was dat er wind was afgegeven. Zo vertrok ik zaterdag ochtend met de bus vanuit Tarajalejo richting Costa Calma waar
de perfecte omstandigheden voor een freestyle-wave sessie zouden zijn. Het windsurfcenter-Fuerteventura heeft daar ook een winkel/verhuurcenter zitten waar ik materiaal van kon gebruiken. Ik koos voor een 4.5 en een 92liter freestyle plank. Ik zou vast het water opgaan en Suse (mede eigenaresse van Windsurfcenter-Fuerteventura) zou rond een uur of 3 ook het water op gaan. Maar dan wel bij CENTER-2 van Rene-egli. Dit ligt zon 5 kilometer zuidelijker en zodoende kruisde ik alvast ruimwind richting het van de PWA-worldcup bekende strand. Ik merkte toen wel dat ik goed gepowerd was met mijn 4.5 en dat de 92 iets aan de grote kant was. Vooral omdat er ook behoorlijke swell stond.

Verder was het super, vooraan kwamen stijle korte maar lange golfjes. Daartussen vlakke stukken die ideaal waren voor de freestyle moves.
Wanneer je naar buiten voer kreeg je de golven van voor zodat je hoog kon springen. Achteraan (Na de tweede “zandbank”) werden de golven
hoger. Wanneer je naar binnen voer kon je daarop super golfrijden. Ook was Patrick (een goede Duitse vriend) zo vriendelijk om fotos te maken.
Ik heb ze nog niet allemaal, maar zodra ik deze heb zal ik ze uploaden.

Vrijdag- Costa Calma

Vandaag was ik weer vrij en ben ik weer richting het zuiden gereisd. De wind was dit keer pal side-shore en wat minder, maar de golven waren wel een stuk hoger. Ik met een 74l. en een 4.7 het water opgegaan, maar na goe 4 rakjes varen was de wind te zwak om naar buiten te planeren. Zo dobberde ik naar buiten om vervolgens al golfrijdend naar binnen kon. Weinig druk in het zeil, maar de golven waren hoog en krachtig genoeg om toch zon 3-5 turns te kunnen maken.
Ik heb me dus weer prima weten te vermaken!

Ik houd jullie op de hoogt…!
Aloha uit Fuerte!

Advertenties
reacties
 1. Sieger schreef:

  JaJa

  Ben ik net onder de douche vandaan omdat ik verkleumd ben van een erg koude sessie op Makkum en kijk ik even op het internet en zie jou
  springen in een shorty in super omstandigheden.

  Maak er een mooie tijd van en ik zal jou verslagen en foto’s blijven volgen.

  Groeten vanuit een koud druilerig Nederland

  Sieger Boonstra en Familie ( je weet wel Ilse, Jenna en Gonny).

 2. Rowdy schreef:

  ey man
  ik zie dat je supper omstandigheden heb daarzo, egt gaaf man.
  ik ga over 2weken bespreken om in de zomervakantie naar CENTER-2 te gaan van Rene Egli!!

  ik blijf je site inde gaten houden.

  nog veel plezier in Fuerte!!

  xx Rowdy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s